Новости

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το οικιακό Wi-Fi;

Εμείς στην Alphanet έχουμε υπολογίσει ότι το 50% των παραπόνων σχετικά με οικιακό internet αφορούν το δίκτυο Wi-Fi.


Τις περισσότερες φορές, ο δρομολογητής Wi-Fi, ένα κουτάκι με κεραίες που δεν τραβάει το μάτι, είναι αυτός που καθίσταται υπαίτιος για τη μη ομαλή λειτουργία οικιακού internet. Κι όταν οι δυσλειτουργίες αυτές σας εμποδίζουν από το να βλέπετε ποδοσφαιρικό αγώνα, να κατεβάσετε μια αγαπημένη σειρά ή να κάνετε βιντεοκλήση με αγαπημένους συγγενείς σας, τότε είναι που έρχεστε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αρκετά πρόσφατη είναι η εποχή όταν μόνο ένας υπολογιστής συνδεόταν στο δίκτυο οικιακού internet. Τώρα, πλέον του υπολογιστή είναι προστέθηκαν και μερικά smartphone, τάμπλετ και τηλεόραση, έξυπνες πρίζες και λάμπες. Ενώ υπάρχουν νοικοκυριά όπου και ο εκτυπωτής λειτουργεί μέσω Wi-Fi, καθώς και το πολυμηχάνημα μαγειρικής συνδέεται στο internet.
Οι συσκευές έχουν γίνει υπερβολικά πολλές, καις δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει αξιόπιστα οποιοσδήποτε δρομολογητής. Ειδικά δε όταν είναι τοποθετημένος σε ένα λανθασμένο σημείο και το σήμα Wi-Fi παρεμποδίζεται από τους τοίχους ή άλλα αντικείμενα. Πιθανόν να έχετε προσέξει ότι το φαινόμενο μη επαρκούς σήματος συχνότερα απ’ όλα παρατηρείται στα πιο απομακρυσμένα δωμάτια.

Τι να κάνετε;


Απλό και δωρεάν: Μετακινήστε τον δρομολογητή

Καμιά φορά, απλή αλλαγή της θέσης του δρομολογητή Wi-Fi αρκεί για να βελτιωθεί η σύνδεση στο internet. Πολλοί είναι αυτοί που τοποθετούν τον δρομολογητή σε μια μη ορατή θέση στην ντουλάπα ή πολύ κοντά στο ταβάνι. Αυτό για να μην εμποδίζουν τα καλώδια και να μην συσσωρεύεται η σκόνη. Δυστυχώς, αυτό επηρεάζει την ποιότητα του σήματος.

Ο δρομολογητής πρέπει να τοποθετείται σε χώρο ανοιχτό, συνιστάται να βρίσκεται στο κέντρο του διαμερίσματος. Καλύτερα να μην τοποθετηθεί δίπλα σε μεταλλικές επιφάνειες και μεγάλο οικιακό εξοπλισμό κουζίνας, όπως ψυγεία, φούρνοι μικροκυμάτων και κλιματιστικά. Και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τοποθετηθεί ο δρομολογητής στο εσωτερικό των ντουλαπιών και διαφόρων εσοχών στον τοίχο. 

Μια οικονομική λύση: Αντικαταστήστε τον δρομολογητή

Πολλές φορές, αυτό που βοηθάει είναι η αγορά καινούργιου δρομολογητή. Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να είναι ακριβό, περισσότερη σημασία έχει το να είναι σύγχρονο. Έχουμε συνηθίσει να ανανεώνουμε τακτικά τα smartphone μας, ενώ τον δρομολογητή απλώς τον ξεχνάμε. Εν τω μεταξύ, η πρόοδος επέρχεται με γρήγορους ρυθμούς, και καινούργιας τεχνολογίας δρομολογητές λειτουργούν πιο γρήγορα και σταθερά από τα προγενέστερα μοντέλα.
Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου παρέχουν στον πελάτη τον δικό τους δρομολογητή, κάτι το οποίο περιλαμβάνεται στο κόστος εγκατάστασης. Κατά κανόνα, τα μοντέλα του εξοπλισμού αυτού είναι ξεπερασμένα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο νέος δρομολογητής σας υποστηρίζει τη λειτουργία του επιθυμητού αριθμού των συσκευών, και ταυτόχρονα διασφαλίζει την κάλυψη όλης της οικίας σας. Οι τεχνικοί μας, αφού δοκίμασαν πολλούς διαφορετικούς δρομολογητές, έχουν καταλήξει στα δύο μοντέλα:
  • Το SNR CPE ME2 Lite με 60 ευρώ. Υποστηρίζει αδιάκοπη λειτουργία έως και 10 συσκευών και είναι ιδανικό για διαμερίσματα και μονοκατοικίες με εμβαδόν έως 70 τ.μ. Ανήκει στη γενιά σύγχρονων οικονομικών δρομολογητών, η οποία υποστηρίζει τη λειτουργία της με όλες τις σύγχρονες συσκευές αλλά και με εκείνες που αγοράσατε 10 χρόνια πριν και άνω.
  • Το σύστημα Mesh AC1200. Θα διασφαλίσει την αξιόπιστη σύνδεση στο Wi-Fi σε μια μεγάλη μονοκατοικία ή διαμέρισμα με εμβαδόν άνω των 370 τ.μ. Παρέχει τη δυνατότητα σύνδεσης έως 100 συσκευών. Ο χειρισμός του οικιακού δικτύου δύναται να πραγματοποιείται μέσω της κινητής εφαρμογής.

Δεν είναι πάντα ο δρομολογητής η αιτία αδύναμου σήματος

Εάν το οικιακό σας internet λειτουργεί βάσει της τεχνολογίας xDSL και ο δρομολογητής σας λαμβάνει τη σύνδεση στο internet μέσω χάλκινων καλωδίων, τότε η αιτία της ασταθούς λειτουργίας του Wi-Fi ενδέχεται να είναι η χαμηλή ταχύτητα πρόσβασης στο internet. Ο δρομολογητής Wi-Fi διανέμει την ταχύτητα του internet σας ανάμεσα σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές, και μπορεί απλούστατα να μην επαρκεί, ειδικά όσον αφορά το βαρύ περιεχόμενο: προβολή ταινιών, βιντεοκλήσεις, διάσκεψης ή ανέβασμα αρχείων.
Δεν χρειάζεται να περιμένετε πότε θα είναι διαθέσιμη η σύνδεση με την τεχνολογία fiber. Η Alphanet έχει τη δυνατότητα να συνδέσει σχεδόν κάθε οικία στην επαρχία της Λεμεσού στο υψηλής ταχύτητας απεριόριστο internet, με την τεχνολογία fiber-on-air. Οι ειδικοί μας θα διασφαλίσουν τη σύνδεσή σας στο υψηλής ταχύτητας οικιακό internet εντός 48 ωρών. Μαζί με τα μέλη της οικογενείας σας θα απολαμβάνετε όλα τα πλεονεκτήματα του γρήγορου internet από τη δεύτερη κιόλας μέρα κατόπιν αιτήματός σας.


Ναι, θα σας βοηθήσουμε

Οι πελάτες της Alphanet πάντοτε μπορούν να απευθυνθούν σε μας για την παροχή δωρεάν βοήθειας. Θα σας παράσχουμε συμβουλευτική υποστήριξη, θα ρυθμίσουμε τον δρομολογητή σας εξ΄ αποστάσεως ή θα στείλουμε έναν τεχνικό κατ΄οίκον.
Μπορείτε να βεβαιωθείτε για την ποιότητα του εξοπλισμού μας στα γραφεία μας:
  • Ομονοίας 133, Τ.Κ. 3045, Λεμεσός
  • Γεωργίου A΄ 93−101, Γερμασόγεια, Τ.Κ. 4048, Λεμεσός

Στις προαναφερόμενες διευθύνσεις μπορείτε επίσης να αφήσετε το αίτημα σας για τη σύνδεση και τη ρύθμιση του δρομολογητή Wi-Fi από τους τεχνικούς μας στον αριθμό τηλεφώνου +357 250 50 333. Καλώς ορίσατε στον κόσμο του οικιακού internet, χωρίς περιττά προβλήματα και έγνοιες.

Επιπλέον, έχουμε συμμετρικό internet και δεν μειώνουμε την ταχύτητα σε βιντεοκλήσεις και παιχνίδια.
News